sábado, 14 de diciembre de 2013

Bojos per l'escalada

Samarreta del Ripoll Bloc.

La primera edició del Ripoll Bloc s'ha celebrat durant el dia d'avui dissabte al pavelló de la capital ripollesa. Una cinquantena de participants han esgotat les inscripcions que oferia la prova d'escalada. L'afició per aquest esport és creixent a la comarca i competicions com aquesta intentes recaptar diners per millorar-ne les instal·lacions existents.


Entre les 11h del matí i les 6h de la tarda ha tingut lloc avui al rocòdrom situat al pavelló municipal d'esports de Ripoll el primer Ripoll Bloc. L'esdeveniment ha estat organitzat per Amós Pazos i Enric López, juntament amb l'ajuda de diversos col·laboradors, com per exemple establiments relacionats amb el món de l'escalada. Els organitzadors havien obert la inscripció per a 50 participants i la gent ha respòs esgotant-ne les places. Al final de la prova s'ha fet un sorteig de material d'escalada de les diferents botigues que participaven, i els diners de la participació en aquesta loteria s'utilitzaran per fer millores al rocòdrom de Ripoll.


Moment del Ripoll Bloc.
La competició s'ha dividit en dues categories: la júnior era per menors de 16 anys, i l'absoluta pels majors. El funcionament de la prova era ben senzill: els escaladors tenien marcats diferents blocs (circuits) per realitzar al llarg del rocòdrom, ordenats per dificultat, i havien d'aconseguir-ne fer tants com fos possible per sumar punts. Els blocs més difícils donaven més punts que els més assequibles. La competició estava dividida en parts de mitja hora on s'anaven alternant les dues categories, i els cinc millors participants de cadascuna passaven a les respectives finals, que han acabat guanyant Marc Franquesa en categoria masculina i Francis Guillen en dones. Els campions entre els més petits han estat en Guillem i la Núria.

L'objectiu que també ha tingut aquest 1r Ripoll Bloc ha estat recaptar diners per fer millores al rocòdrom de la localitat. Enric López, un dels organitzadors, ha comentat que l'afició per l'escalada està creixent cada cop més i de manera molt ràpida, i per això cal ampliar les instal·lacions dedicades a la seva pràctica. Els participants, a banda dels que han guanyat el sorteig final, han obtingut una samarreta, un entrepà i beguda per prendre part de l'esdeveniment.

Els més petits també es divertien escalant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario