martes, 31 de diciembre de 2013

Al Ripollès acabem el 2013 corrent

Josep Viñas (dreta) i Aleix Fàbregas (esquerra).

Les curses de Sant Silvestre de Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser i Camprodon s'han disputat l'últim dia de l'any. Ens centrem en la cursa de Campdevànol, la única que s'ha realitzat per muntanya, i que ha guanyat Josep Viñas, revalidant la victòria de l'any passat.


El fervor per les curses atlètiques també ha estat present l'últim dia de l'any a la nostra comarca. A la Sant Silvestre de Campdevànol, organitzada per l'AE Sant Grau-GEC, hi ha participat uns 130 corredors que han desafiat el fred i han acabat el 2013 com més els agrada: corrent. El guanyador de la prova ha estat el corredor osonenc Josep Viñas, amb un temps de 37 minuts i 16 segons. L'han seguit els ripollesos Aleix Fàbregas (37:42) i Marc Carós (38:03). La primera fèmina en arribar ha estat la corredora d'osona Marta Molist (50:29), seguida de la santjoanina Anna Capdevila (52:02) i l'atleta de Ripoll Maria Vilà (52:02).

Segons després de la sortida.
La prova s'ha disputat a partir de les 17h i ha sortit de la zona esportiva de la localitat, fent un recorregut que portava als atletes a arribar a l'ermita de Sant Grau i tornar, fent així que aquesta sigui la única cursa de Sant Silvestre de muntanya de la comarca. El recorregut total ha sigut de 7,8 km i el desnivell positiu de 400 m. Els corredors s'han enfrontat a unes temperatures realment hivernals a l'hora de l'esdeveniment, així com a la curta durada de la llum diürna, fet que els ha obligat a utilitzar un llum frontal durant la prova. A l'inici, el tret de sortida ha sigut més real que mai, ja que els trabucaires de Ripoll han disparat a l'aire fent un gran terrabastall per començar la tarda.

Moment de la cursa Sant Silvestre de Campdevànol.
Una estona abans de la cursa, a les 15h, els nens i nenes de Campdevànol també han pogut córrer una estona en un circuit que se'ls ha muntat al camp de futbol. Una vintena de participants han gaudit també de fer esport en el dia d'avui. Els nens han corregut en dues categories separades per l'edat dels participants, i el fred que ja feia al principi de la tarda, ha fet que les mares d'aquesta mainada s'hagin animat també a fer una volta al circuit. Molta d'aquesta canalla han vist més tard com els seus pares o algun familiar participava a la cursa dels més grans. 

A Sant Joan, estrenaven cursa

Aquest any s'ha unit a les proves Sant Silvestre de la comarca Sant Joan de les Abadesses, que per primer any ha organitzat una cursa per aquestes dates. S'ha tractat d'un recorregut urbà de 5 km en el qual s'ha imposat Guillem Domènech (21:04). La primera dona a estrenar el palmarès de la prova santjoanina ha estat  Maria López (30:21), segons dades que publica ElRipollès.info.

Moment de la cursa pels més menuts.


Les mares dels petits també han decidit córrer.


També aprofito per desitjar-vos a tots i a totes un 2014 ple d'alegria i bons moments! Gràcies per seguir el meu blog!

No hay comentarios:

Publicar un comentario