viernes, 22 de noviembre de 2013

L'arribada de la neu fa que l'esquí comenci aquest cap de setmana


Les nevades d'aquesta última setmana han deixat gruixos molt considerables al nord del Ripollès i això farà que aquest cap de setmana l'estació d'esquí de Vall de Núria enceti la temporada, Vallter 2000 finalment no podrà obrir a causa del vent i l'excés de neu. Els amants dels esports d'hivern podran començar a gaudir de les muntanyes del nostre entorn, en un any que es presenta optimista per a ells.


Gruixos de fins un metre i mig a Vallter 2000. Foto: Vallter 2000
Des del principi d'aquesta setmana la llevantada que ha patit el Ripollès, ja feia albirar que la temporada d'esquí podria ésser avançada a aquest dissabte. Gruixos de més d'un metre per sobre dels 2.000 m s'acumulaven al nord de la comarca. Així doncs, durant la setmana les dues estacions d'esquí del Ripollès van anunciar a través de les xarxes socials que segurament podrien obrir la temporada aquest dissabte dia 23 de novembre, dues setmanes abans de l'habitual. En el cas de Vallter 2000, a Setcases, fins avui es preveia que demà s'hi podrien fer les primeres baixades de l'any, però l'excés de neu i sobretot pel fort vent que està bufant a la zona han impedit aquest fet. Pel que fa a Vall de Núria, aquest dissabte i diumenge hi seràn obertes les pistes per a principiants, i s'espera poder anar obrint més pistes a mesura que es posin a punt.

El fred viu que està fent a la comarca ha permès que els gruixos es mantinguin i que vagi havent-hi neu nova a mesura que va fent petites nevades. Les estacions, doncs, es posen a punt per rebre els esquiadors com més aviat millor i poder dur a terme una bona temporada. L'esquí és un dels esports més presents a la nostra comarca i el volum de gent que omple les estacions d'esquí a l'hivern és molt elevat.
Una llevaneu netejava el cremallera de Núria, dimecres. Foto: Vall de Núria.

Des de Vall de Núria, han destacat que cal que no faci molt vent els següents dies per garantir que puguin anar obrint més pistes de cara a la setmana que ve. A l'estació d'esquí situada a Queralbs, ahir al vespre comptaven amb mig metre de neu, i a la nit hi ha tornat a nevar amb intensitat. A Vallter, s'espera rebre esquiadors a partir del dia 30 de novembre, després que avui el FGC descartés fer-ho aquest cap de setmana, segons informava aquest matí ElRipollès.info. Avui ha nevat fins i tot a les valls del Ripollès, i s'ha vist neu a poblacions com Ripoll o Gombrèn, encara que de manera anecdòtica. Això fa que les ganes dels amants dels esports d'hivern augmentin i es preveu que el primer cap de setmana de neu a la comarca compti amb força afluència de gent.

Vall de Núria ahir al matí. Foto: Vall de Núria.


No hay comentarios:

Publicar un comentario