domingo, 24 de noviembre de 2013

Gerard Morales i Jordi Gamito són els guanyadors de les dues curses de la 1ª Trail Terra de Comtes i Abats

El guanyador de l'edició llarga, Gerard Morales.

Avui diumenge s'ha dut a terme la primera edició Trail Terra de Comtes i Abats, que ha recorregut els paisatges del Baix Ripollès en dos curses de 32 i 60 km. L'osonenc Gerard Morales ha complert els pronòstics i ha guanyat la cursa llarga, mentre que Jordi Gamito ha sigut el vencedor de la curta.


Guanyador de l'edició curta, Jordi Gamito.
El vencedor de la cursa curta, Jordi Gamito, de Sant Feliu de Guíxols, ha estat el primer en arribar a la meta situada davant del monestir de Ripoll. El corredor empordanès ha emprat 2 hores i 52 minuts a cobrir el recorregut entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. L'han seguit els ripollesos Dani Erena (3:00) i Miquel Morales (3:12), que completaven el podi. La primera dona classificada ha estat la santjoanina Anna Capdevila, amb un temps de 3 hores i 45 minuts, seguida de la ripollesa Laura Prat. Pel que fa a la cursa llarga, el vencedor ha estat l'osonenc Gerard Morales (5:58), seguit del ripollès Roger Viñas (6:18) i del manresà Joan Salamaña (6:24). La classificació femenina d'aquesta última cursa està encapçalada per Dolors Morcillo, que ha emprat 7 hores i 56 minuts a fer la cursa i ha entrat a la meta amb el mateix temps que la segona, Thais Pentinat.

La sortida de la prova s'ha fet des de la Plaça Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses, els participants de la cursa llarga a les 8h i els de la curta, a les 9h. El recorregut, dissenyat pel corredor local Marc Carós, ha transcorregut pels corriols del Baix Ripollès, oferint als participants i espectadors vistes fantàstiques de la terra dels Comtes i Abats. A l'arribada, el locutor de Rac105 David Font anava dient els noms dels corredors que passaven per sota la pancarta de meta.
Roger Viñas, segon a la llarga, al pas per Campdevànol.
Els primers classificats feien algunes declaracions després d'acabar la cursa. El guanyador de la cursa llarga agraïa a Marc Carós la seva invitació alhora que elogiava al corredor per el disseny del recorregut, que considera molt bonic i ben indicat. Gerard Morales també ha dit que la última part és la que se li ha fet més dura. Per la seva banda, Jordi Gamito, vencedor de la curta, posava una nota de 10 a la cursa. En general, els corredors han destacat la bellesa dels corriols pels quals ha passat la trail, i que el paisatge els ha semblat molt bonic.

Guanyadora de la cursa curta.
A tall d'anècdota, destacar la bonica arribada amb una catifa vermella als peus de l'imponent monestir de Santa Maria, una meta única. També fer esment de la gran capacitat física dels corredors de les dues proves, que han hagut de soportar temperatures negatives a primera hora del matí i un vent considerable. Hi ha hagut força abandonaments a causa de la duresa de les proves. Un exemple de superació ben clar, el segon classificat de la cursa curta, Dani Erena, que l'ha realitzat sense poder dormir a la nit per causes laborals. En definitiva, una mostra més de l'apretat calendari de curses de muntanya a la nostra comarca, una febre que s'està estenent cada cop més, i un aparador per al paisatge i cultura d'aquesta terra.

Jordi Salamaña, tercer a la llarga, en un avituallament.
Segon classificat de la curta.
Tercer classificat a la curta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario