sábado, 30 de noviembre de 2013

La travessa dels Pirineus amb esquís feta pel·lícula

El ripollès Xevi Sadurní ha presentat al Teatre Comtal un documental juntament amb tres esquiadors més: Joan Cardona, Alfons Gastón i Jordi Palomares. "ELS PIRINEUS. Una gran travessa amb esquís" és el títol de la pel·lícula-documental que s'ha projectat avui. El film narra en primera persona les diferents etapes que van realitzar per aconseguir aquesta fita.

Imatge del documental. Foto: ElRipollès.info.


Avui dissabte a les 8 del vespre, s'ha projectat al Teatre Comtal de Ripoll aquest documental fet per quatre esquiadors entre els quals hi ha Xevi Sadurní, de Ripoll. Aquests esportistes van recórrer uns 350 km. i van acumular més de 45.000 m. de desnivell en el transcurs de les diferents etapes que van fer per travessar la serralada entre el març i l'abril passat. El documental, narrat per ells mateixos i grabat amb petites càmeres Go-Pro, mostra en primera persona l'aventura que van viure. La projecció ha anat precedida d'una petita explicació dels protagonistes, i al final se'ls hi ha fet algunes preguntes relacionades amb el tema.

El teatre de Ripoll s'ha omplert de gom a gom per presenciar l'estrena d'aquesta pel·lícula, que ja es va projectar fa uns dies a Puigcerdà i que el proper 7 de desembre es podrà veure a Ribes de Freser a partir de les 5:30 de la tarda. Els assistents han pogut gaudir del relat dels protagonistes d'aquesta aventura, que entre els quatre integrants del grup han anat explicant en el vídeo. Una aventura que va haver de ser interrompuda a la meitat del seu recorregut per causes climatològiques, però que els esquiadors consideren que ha estat impressionant i molt bonica.

"Alguns volen anar a buscar l'aventura ben lluny, a l'Himalaya, i en realitat la ténen molt a prop de casa"

Aquesta és la reflexió que feia un dels quatre esquiadors en el transcurs de la filmació. Realment, en la projecció s'ha pogut observar la gran bellesa del nostre entorn pirinenc i uns paisatges impressionants. Els quatre esportistes han fet un repàs de totes les etapes que van recórrer, i també han mencionat a Pep Hubach i Pep Montsant com a ajudants imprescindibles en aquesta expedició. Aquesta gran travessa, que els va portar fins a l'Atlàntic, era un projecte que tenien en ment des de feia ja un temps i que anaven aplaçant. Ara, finalment, han complert un dels seus somnis, i encara ténen ganes de molt més.
L'acte s'ha fet en un Teatre Comtal gairebé ple.

No hay comentarios:

Publicar un comentario