sábado, 9 de noviembre de 2013

La 1ª Trail Terra de Comtes i Abats esgota inscripcions després d'haver-les hagut d'ampliar

La cursa de muntanya reunirà més de 300 corredors el pròxim diumenge 24 de novembre. Les inscripcions estaven fixades a 250 corredors però l'Esportiu Ripoll, el col·lectiu que organitza la prova, va haver d'ampliar-les a causa de la gran resposta que es va rebre. 


Aquesta prova s'organitza des del club Esportiu Ripoll, amb la col·laboració de la marca Terra de Comtes i Abats i amb la idea original de Joaquim Merino, membre del club. Un dels seus objectius és que els corredors passin pels llocs més emblemàtics i bonics del patrimoni que té la comarca, i que gaudeixin també del paisatge privilegiat de la zona. La trail té un perfil diferent a altres proves del mateix tipus, amb no tan desnivell i un perfil no molt dur, fet que ha animat a gent que s'inicia en les curses de muntanya a participar-hi, a més de corredors que ja són més experimentats en la matèria. De fet, les inscripcions han volat literalment i, tot i que van ser ampliades en 50 places, aquestes es van esgotar en menys d'un quart d'hora.

Aleix Fàbregas, president de l'Esportiu Ripoll, ens comenta que a la cursa hi participa gent d'arreu de Catalunya, i que molta gent de la comarca s'han quedat sense l'oportunitat de córrer ja que les inscripcions es van acabar molt ràpidament. Fàbregas ha argumentat que des de la organització no es plantegen ampliar encara més el nombre de places, ja que prefereixen assegurar una bona preparació i organització de la Trail amb els participants que ara ténen. Els organitzadors es mostren molt contents i sorpresos per la resposta dels corredors, i això els anima a seguir fent aquesta cursa cada any i a preparar-ne més. Actualment l'Esportiu Ripoll gestiona la Trail, la cursa de BTT Terra de Comtes i Abats i la Via Urbana de Ripoll, a més del campionat de curses de muntanya del Ripollès, conjuntament amb el Club Sant Grau de Campdevànol.

La prova constarà de dues curses; una més curta, de 30 km, que sortirà de St. Joan de les Abadesses, passarà per Saltor i l'ermita de Corones fins a arribar a Campdevànol i tot seguit baixarà cap a Ripoll, on finalitzarà. La prova més llarga, de 58 km, farà el mateix recorregut fins a Campdevànol, i allà anirà a passar pel santuari de Montgrony, per Gombrèn i per St. Marc abans d'arribar a la capital del Ripollès on també finalitzarà. La prova curta tindrà 1.500 m de desnivell, i la llarga uns 2.700. Els preparadors de la cursa són actualment unes 7 persones de l'Esportiu Ripoll, però Fàbregas calcula que per el dia de la cursa seràn uns 50 voluntaris entre tothom qui vetllarà perquè tot vagi com ha d'anar. Els ajuntaments de Ripoll, Campdevànol, St. Joan de les Abadesses i Gombrèn, i el Consell Comarcal del Ripollès, també col·laboren amb la Trail.

Aleix Fàbregas diu que des del club es mostren molt contents i il·lusionats amb aquesta prova, la qual espera que sigui un impuls per la comarca, i declara que: <<El Ripollès té un potencial molt gran tan pel paisatge, els monuments o la gastronomia i penso que això s'ha d'impulsar i promocionar. La Trail i altres curses que es fan poden ser un instrument perquè la comarca es doni a conèixer>>.
Cursa curta.

Cursa llarga.

En aquest enllaç es pot veure el vídeo de presentació de la prova:
http://www.youtube.com/watch?v=zkGKvkx6mwA

No hay comentarios:

Publicar un comentario