domingo, 10 de noviembre de 2013

Aleix Fàbregas guanya la 11ª duatló de Vallfogona

Avui diumenge 10 de novembre, s'ha disputat a Vallfogona del Ripollès la 11ª duatló de Vallfogona, la segona prova puntuable pel circuit català de duatlons de muntanya i per la lliga de clubs d'aquesta competició. El guanyador ha estat el ripollès Aleix Fàbregas, i la primera dona en travessar la meta ha estat Teresa Pons.
Els participants sortien en grup.


La sortida s'ha fet a les 10 h. del matí davant de l'ajuntament de la localitat del Ripollès. La prova ha reunit prop de 130 atletes que han completat un recorregut format per un tram inicial de 6 km corrent per els bonics però exigents paratges del voltant de Vallfogona, una segona etapa de la cursa formada per 18 km que havien de fer amb bicicleta de muntanya, i l'últim tram que constava de 3 km més corrent.

Els atletes cambiaven les sabatilles esportives per la bici.



El guanyador, Aleix Fàbregas, ha arribat al primer canvi cap a la bicicleta amb un lleuger avantatge sobre el segon, Francesc Freixer, guanyador de l'anterior edició de la prova i campió de Catalunya i del món. Aquests dos atletes han mantingut un frec a frec en la prova fins que, en el descens, Freixer ha punxat la roda davantera de la seva bicicleta, i Fàbregas ha pogut guanyar amb més tranquil·litat. El guanyador ha emprat 1 hora i 28 minuts per fer la prova, mentre que en segona posició arribava Albert Soley, un corredor de Granollers de l'equip T-Bikes Club que ha tardat 1 hora i 31 minuts a fer la cursa. El tercer classificat que ha pujat al podi ha sigut Marc Casanova, del Club Natació Reus Ploms, amb un temps d'1 hora i 33 minuts. La primera fèmina s'ha fet esperar una mica més a arribar, ha sigut Teresa Pons, que ja venia de guanyar la primera cursa de la competició.

Els espectadors que es trobaven a la plaça de l'ajuntament de Vallfogona han pogut veure passar fins a tres cops els corredors, que als 45 minuts de cursa ja havien corregut 6 km i fet tots el canvi a bicicleta. A la línia d'arribada, s'han pogut veure algunes esprintades per aconseguir punts per la competició, però sempre en la línia de l'esportivitat i el companyerisme entre els participants de la prova. Al final de la cursa, als atletes els esperava un avituallament on han pogut recuperar forces.
La cerimònia de lliurament de premis s'ha celebrat vora la 1 del migdia a la mateixa plaça, i hi han hagut trofeus per als vencedors i vencedores en cada categoria.


Aleix Fàbregas, a l'esquerra, arriba amb un lleuger avantatge davant Francesc Freixer després dels primers 6 km.

Als vídeos, la sortida de tots els corredors a la plaça de l'ajuntament i l'arribada del guanyador:







No hay comentarios:

Publicar un comentario