viernes, 1 de noviembre de 2013

Els inicis del primer club de rugbi a la comarca, entrevista a Albert Santandreu

El capità del Ripollès Rugby Club, Albert Santandreu, ens parla de com va començar aquest projecte, de la il·lusió que ténen els seus integrants, i fa una valoració dels inicis de l'equip en competició oficial.


L'equip de rugbi de la nostra comarca ha començat la competició a la 3a divisió regional des de fa tres jornades, compta amb 24 jugadors amb fitxa i amb alguns més que, a causa de lesions, encara no han pogut disputar cap partit oficial. Un cop aquests jugadors es recuperin, esperen ser cap a 30 persones d'edats diverses, la majoria dels quals ténen entre 20 i 25 anys, mentre que els més veterans poden arribar fins als 35. L'entrenador de l'equip és Josep Quero i el seu president, Àngel Ruiz. Per al moment, juguen els seus partits al camp de rugbi de Vic, a l'espera que el Municipal de Ripoll sigui adaptat per poder-hi practicar aquest esport.


Plantilla del Ripollès RC.
Precisament el president, Àngel Ruiz, va ser qui va tenir la idea de formar aquest club després d'haver estat visquent a Escòcia on el rugbi hi és molt present, segons ens comenta Albert Santandreu. A aquesta idea s'hi van afegir la voluntat d'un grup d'amics i coneguts que van començar a entrenar sent 10 persones i, al cap d'un mes, ja n'éren cap a 40. Per tant, no va ser gens difícil començar a fer un equip ja que la gent va respondre amb ganes i van decidir que tirarien l'equip endavant. La intenció de l'equip aquest any és començar a prendre contacte amb la competició i anar millorant i aprenent dia a dia. Santandreu considera aquesta temporada com "Un any de pretemporada". L'objectiu a llarg plaç és consolidar aquest equip en la competició i es plantegen crear un equip infantil i, fins i tot, un femení, ja que moltes noies han demanat per jugar a rugbi. En definitiva, pretenen crear un club gran perquè hi ha molta gent que mostra interès en aquest esport.

Per al moment, els ripollesos no han guanyat cap dels tres partits que han jugat, en els quals han sofert derrotes contundents. Però això no desanima als jugadors, que ténen ganes d'aprendre i créixer. En l'últim partit jugat, van aconseguir el seu primer xut entre pals de la història, firmant els primers punts d'aquest equip, i van celebrar aquest fet com una victòria. El capità considera que, si es van ajustant més els resultats partit a partit, hi haurà uns símptomes de millora, però que no esperen guanyar res aquest primer any ja que juguen contra equips ja formats. Val a dir que els del Ripollès només compten amb un parell de jugadors que havien practicat abans aquest esport en altres clubs, i la resta són gent que comencen aquest any a realitzar-lo. 
El capità Albert Santandreu (de cara). Foto: Arnau Urgell

Santandreu considera que no ha  estat difícil començar aquest equip, ja que la resposta de la gent ha estat molt bona i, si hi ha persones que volen jugar, es faciliten molt les coses. També agraeïx la gran col·laboració que hi ha dels altres equips de rugby de la zona, que han ajudat molt a començar a arrencar, i de Joan Aloy, el president d'àrbitres de rugbi de Catalunya.
Ara, el que més desitgen, és poder jugar a Ripoll els seus partits. Aquest tema, va ser parlat amb l'ajuntament a principi de temporada, i es va decidir que no hi havia temps per adaptar el camp de Ripoll a les necessitats d'un equip de rugbi i la solució va ser pagar el lloguer del camp de Vic perquè el Ripollès RC pogués jugar els seus partits allà. Per aquest fet, també mostren el seu agraïment a l'ajuntament, i l'any que ve, esperen poder tenir un camp adaptat per als seus partits a la Vila, una adaptació que consistiria en posar porteries i pintar línies al camp.

Aquest equip entrena tres dies a la setmana, tot i que la plantilla completa només ho fa els divendres, ja que molts integrants estudien fora del poble. Ténen un petit grup d'aficionats que els segueixen als partits, que esperen que l'any que ve vagi creixent quan puguin jugar a Ripoll. En un inici, l'equip es va anomenar "Senglars del Ripollès", però es va optar per canviar aquest nom, ja que coincidia amb el d'un altre club de rugbi i es van volen evitar polèmiques.
Per acabar, Santandreu mostra l'agraïment de tots els jugadors cap al seu entrenador per les ganes que ha posat en el projecte i declara que "De moment fem el que podem, però estem molt motivats i mirarem d'aguantar aquest any, per l'any que ve, poder-hi tornar amb més força".
Escut del Ripollès RC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario