miércoles, 16 de octubre de 2013

Obertura del curs de Periodisme amb Antoni Bassas

La lliçó inaugural del curs de Periodisme 2013-2014 de la Universitat Autònoma de Barcelona, va comptar amb la presència del periodista Antoni Bassas, que va saber dirigir-se i encoratjar a una Aula Magna plena de gom a gom.




El passat dilluns 7 d'Octubre, es va celebrar a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma, la llicó inaugural del curs. Aquest acte va tenir com a convidat especial a Antoni Bassas, periodista de l'ARA que ha passat per molts mitjans al llarg de la seva trajectòria. L'acte va ser retransmès per la TV Campus Media, la televisió de la universitat, i va fer que la sala s'omplís de futurs periodistes amb moltes ganes d'aprendre.

L'acte va ser obert pel degà de la facultat, el senyor Josep Maria Català, que va dirigir-se als nous estudiants donant-los la benvinguda. També va enviar un missatge d'optimisme davant la situació de crisi que s'està vivint els útims anys, dient que la facultat és molt important dins de la universitat i donant tres paraules clau per a afrontar el futur: entusiasme, curiositat i generositat. Finalment el degà va presentar a Antoni Bassas com a un periodista polifacètic i de referència, i va donar-li així la paraula.

Antoni Bassas va començar la seva intervenció repassant alguns dels twitts que hi havia a la xarxa relacionats amb la conferència, tot dirigint-se a aquells que els havien escrit. Això va ajudar a formar un clima de bona relació amb el públic que va durar fins al final de la seva intervenció. El discurs de Bassas va anar dirigit exclusivament als nous estudiants, ja que va donar consells i va encoratjar als futurs periodistes. Va parlar de la gran quantitat d'oportunitats que es presenten a un nou estudiant de periodisme, i va recalcar que s'ha d'anar obert a tot: <<No vulguis que et passin coses concretes, sinó que et passin coses, simplement.>>
Bassas va definir al periodista com a algú que té veu pròpia, que ha de tenir la intuïció i el criteri per comunicar la realitat construint la seva pròpia veu. Va recalcar que a un periodista el fan gran els seus lectors i que ha d'aportar alguna cosa diferent a tots els altres que faci que la gent s'interessi per ell. Tot seguit va parlar de l'aprenentatge del periodisme, en el qual va dir que és essencial aprendre dels errors i que és molt enriquidor aprendre amb els altres. A la part final del seu discurs va dir que a la universitat a més del coneixement s'hi pot trobar l'esperit crític, que fa que el periodista creixi.
Durant tota l'explicació, va anar parlant de la seva vida professional per exemplificar els aspectes que anava remarcant. Finalment, va acabar am una frase clau: <<Una pregunta és bona quan t'interessa saber la resposta>>.

A la part final de l'acte, hi va haver un torn de preguntes dirigides a Bassas, moltes de les quals van tractar d'aspectes de la seva vida professional passada, present i fins i tot, futura. Bassas va dir en una d'aquestes intervencions que la seva etapa més enriquidora l'havia viscut treballant a la ràdio. La curiositat dels nous alumnes era tanta, que el degà es va veure obligat a deixar algunes preguntes sense resposta perquè el temps feia estona que s'havia exhaurit. La conferència va acabar amb un gran aplaudiment i amb alguna corredissa i aglomeracions per part dels alumnes, que es volien fer fotos amb el protagonista de l'acte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario