domingo, 12 de enero de 2014

Una comarca, vuit curses

Els amants de les curses de muntanya tenen davant aquest any una cometició que cada cop agafa més forma. El Campionat Del Ripollès de Curses de Muntanya que es presentarà el proper dia 19 de gener, ja avança algunes novetats com la classificació per equips i el mallot de líder.


Els organitzadors del campionat presenten el Campionat del Ripollès de Curses de Muntanya com una oportunitat per fugir dels nivells de vertigen i dels grans cims, i centrar-se més en gaudir dels racons i corriols de la comarca. Aquest any, a més a més, hi ha novetats que fan que aquest conjunt de proves de muntanya es presenti encara més emocionant. Hi ha hagut canvis en les dates dels esdeveniments, però les innovacions que més criden l'atenció són potser la nova classificació per equips que tindrà la competició, i l'honor que tindrà el líder del campionat quan pugui vestir un maillot diferent a la resta. Per confeccionar aquestes classificacions, a cada prova es repartiran punts per els tres primers classificats masculins i per les tres primeres fèmines.
Logotip del Campionat. Font: Facebook del Campionat.

La presentació d'aquest camiponat es farà a Campdevànol el dia 19 de gener a les 17h, i allà es donaran a conèixer totes les novetats que enguany es dónen, tot i que la majoria ja s'han anat anunciant a la pàgina que els organitzadors han creat a Facebook. La última hora sobre aquest tema tracta de la incorporació de la cursa "Corriols de Foc" de Vallfogona del Ripollès, que aquesta temporada entrarà al circuit substituint a l'"Esquella" de Pardines, que finalment es realitzarà a l'Agost. Vuit seran els dies marcats en els calendaris dels corredors de tota la comarca, un seguit de proves que començaran al febrer i acabaran al juliol.

Tot començarà el dia 16 de febrer amb la "Hivernal de Campdevànol", que arriba a la tercera edició. Es continuarà el 2 de març amb la cursa de les "4 Ermites" de Ripoll, i es seguirà amb la segona "Vertical d'Ogassa" el dia 30 del mateix mes. Ja ben entrada la primavera, el 20 d'abril, serà el torn de la primera "Corriols de Foc" de Vallfogona, mentre que el 4 de maig es durà a terme la prova més veterana, la XIV Cursa dels Mossos d'Esquadra de Ripoll a Sant Amand. Els dies 24 i 25 de maig es correrà la "Batega al Bac" de Planoles, i el dia que comença l'estiu, el 21 de juny, es correrà la segona "Territori d'Isards" de Camprodon. L'escenari on tot s'acabarà de decidir serà la "Vall de Ribes Extrem Series by Lurbel", el dia 6 de juliol. Al final, es veurà si Roger Viñas i Teresa Forn són capaços de revalidar els triomfs de la temporada passada en aquest campionat, o si hi ha nous aspirants que els poden superar.
Maillot de líder d'enguany. Font: Facebook del Campionat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario